Shtëpia e vogël në formën e vezës, me çmim prej 90 mijë dollarësh

TechGuy

Antar
Anëtar/e
Regjistruar
Jun 18, 2020
Mesazhe
824
Pëlqime
23
Pikë
16
Shtëpia e vogël u projektua për herë të parë nga Nice Architects për një arkitekturë dhe konkurs projektimi të vitit 2008, transmeton Telegrafi.

Ndërsa Ekokapsula nuk fitoi konkursin, ndërtesa u zgjodh si një nga dizajnet më interesante në konkurs, dhe prodhuesit e saj morën reagime mjaft pozitive për t’i inkurajuar ata të ndërtonin edhe shumë shtëpi të tjera.

Vite më vonë, projekti i parë i Ecocapsule u përfundua zyrtarisht në vitin 2014.

Synimi fillestar ishte të ndërtonim shtëpinë për njerëzit që dëshironin të jetonin në natyrë për një periudhë të zgjatur kohe – ose si një zgjidhje e shpejtë strehimi për nevoja të reagimit të shpejtë.

Ajo kanë një çmim prej 90 mijë dollarësh dhe mund të porositet nga të gjitha vendet e botës.

Ecocapsule është një kompani nga Sllovakia që merret enkas me prodhimin e shtëpive që përdorin energjinë e erës edhe energjinë diellore.

 
Top