Puthja e nënës!

Plutoni

VIP
Anëtar/e
Regjistruar
Jul 19, 2020
Mesazhe
64
Pëlqime
40
Pikë
18
Location
North Macedonia
Website
www.meemira.net
Falenderimi i takon All-llahut:

Neuroimazhi i pare i puthjes se nenes!
Neuroshkencetarja Rebecca Saxe realizoi per here te pare ne bote me rezonance magnetike neuroimazhin e puthjes se djalit te saj 2-muajsh! Puthja shkakton nje reaksion kimik ne tru duke cliruar hormonin oxitocine apo "hormonin e dashurise". Ky hormon eshte pergjegjes per terheqjen dhe lidhjen e dy individeve. Puthja nxit ne tru sistemin e "shperblimit" duke prodhuar dopaminen, e cila na jep ndjesine e te ndjerit mire. Ajo nxit gjithashtu prodhimin e vasopresines (hormonit ADH) pergjegjes per lidhjen nene-femije apo midis partnereve. Vala e hormoneve te cliruar mbyllet me serotoninen e cila rregullon gjendjen tone emocionale.
#Shqiptarët për Shqiptarët
Huazim FB
 
Top