Prodhon helm njëlloj si i merimangës, shkencëtarët zbulojnë pemën e çuditshme

Siar

Illyrian blood
Administrator
Regjistruar
Jun 15, 2020
Mesazhe
414
Pëlqime
328
Pikë
63
Website
forumi.net
Në Australi ndër vite janë zbuluar lloje të ndryshme merimangash dhe gjarpërinjsh helmues, por kësaj here një pemë ka çuditur shkencëtarët.

Një grup studiuesish nga Universiteti i Queensland-it, kanë zbuluar një lloj helmi, i ngjashëm me atë të merimangave vdekjeprurëse.

Sipas tyre, kjo substancë toksike prodhohet nga disa lloje bimësh të quajtura Gympie-Gympie, që gjenden gjërësisht në pjesën jugore të Australisë.

Këto pemë i kanë gjethet të mbuluara me qime të imëta, të ngjashme me gjilpërat dhe dihet se shkaktojnë dhimbje ekstreme, që zgjasin gjatë.

 
Top