Pjeshkat dhe dardhat dëmtojnë tiroiden

Kamelia

Moderator/e
Regjistruar
Jun 18, 2020
Mesazhe
183
Pëlqime
18
Pikë
1
Location
Birmingham
Ushqimet bazë që ndikojnë në uljen e aktivitetit prodhues të gjëndrës tiroide janë të shumta.

Këtu bëjnë pjesë të gjithë produktet ushqimore, siç janë: lakra, lulelakra, brokoli, mustarda jeshile, lakra e Brukselit etj. Kjo klasë përmban disa substanca që frenojnë kapjen e jodit nga tiroidja e për pasojë reduktojnë sintezën dhe lidhjen e hormoneve të tiroide.Luleshtrydhet dhe gjithë frutat e tjera që përmbajnë tioure, po ashtu, nuk rekomandohen për shkak të përmbajtjes së tiourese, një substancë kjo me efekt frenues mbi prodhimin e hormoneve të tiroides.

Kjo substancë gjendet me tepri edhe të pjeshkat, dardhat, ndaj edhe këto fruta konsiderohen të rrezikshme për tiroiden, sepse frenojnë prodhimin e saj.
 
Top