Ky ishte heroi ndërkombëtar

TechGuy

Antar
Anëtar/e
Regjistruar
Jun 18, 2020
Mesazhe
824
Pëlqime
23
Pikë
16
Duke pasur parasysh frikën dhe ankthin që Poliomieliti kishte shkaktuar gjatë gjysmës së parë të shekullit të kaluar, suksesi i vaksinës në vitin 1955 e bëri doktor Salk hero ndërkombëtar.

Nga viti 1960, megjithatë, Salk ishte gati për punë të tjera. Ëndrra e tij ishte për të krijuar një qendër të pavarur kërkimore, ku një komunitet dijetarësh të interesuar në aspekte të ndryshme të biologjisë mund të merreshin me studimin e jetës.

Instituti sot mban emrin Salk dhe në hyrje të tij qëndron pllakati me mbishkrimin: “Shpresa mbështetet në ëndrrat, imagjinatën dhe guximin e atyre që guxojnë për të bërë ëndrrat realitet”. /Kp
 

Uarda

Besimi yt dhe i imi gjykohen çdo ditë.
Staff member
Moderator/e
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,903
Pëlqime
823
Pikë
113
Location
Bornholm Danimarke
Duke pasur parasysh frikën dhe ankthin që Poliomieliti kishte shkaktuar gjatë gjysmës së parë të shekullit të kaluar, suksesi i vaksinës në vitin 1955 e bëri doktor Salk hero ndërkombëtar.

Nga viti 1960, megjithatë, Salk ishte gati për punë të tjera. Ëndrra e tij ishte për të krijuar një qendër të pavarur kërkimore, ku një komunitet dijetarësh të interesuar në aspekte të ndryshme të biologjisë mund të merreshin me studimin e jetës.

Instituti sot mban emrin Salk dhe në hyrje të tij qëndron pllakati me mbishkrimin: “Shpresa mbështetet në ëndrrat, imagjinatën dhe guximin e atyre që guxojnë për të bërë ëndrrat realitet”. /Kp
Eshte semundje teper e rrezikshme, ndaj njerezimi duhet ti jete mirnjohes
 
Top