Këpucët e humbura: Këmbët e Jezusit në Darkën e Fundit të Leonardo da Vinçit janë zbuluar në detaje si pjesë e një projekti të Google

TechGuy

Antar
Anëtar/e
Regjistruar
Jun 18, 2020
Mesazhe
824
Pëlqime
23
Pikë
16
Akademia me qendër në Londër është më e fundit që bashkohet me platformën Google Arts & Kulturë, ku teknologjia e imazhit me resurse të larta u lejon njerëzve të shohin vepra arti dhe artefakte nga institucionet pjesëmarrëse në të gjithë globin, transmeton lajmi.net.

Ndër veprat e digjitalizuara në rezolucion super të lartë nga ekipi i Google Camera Art është edhe kopja e naftës në kanavacë e Giampietrino dhe Giovanni Antonio Boltfraffio të ‘Darkës së Fundit’.

Among the works digitised in super-high-resolution by Google's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. One may also view the feet of Jesus beneath the table, pictured — a detail lost from the original mural when a door was cut through the refectory wall on which it was painted back in 1652


Ndërsa muratura nga mjeshtri i tyre, da Vinci i cili banon në Konventën e Santa Maria delle Grazie në Milano, ka humbur detaje përmes përkeqësimit dhe dëmtimit, të tilla mbeten në kopje dhe tani janë më të arritshme dixhitale.

Për shembull, mund të shihet qartë si detaji i dyshimit të gishtit të ngritur të Thomas, duke parashikuar pabarazinë e tij mbi Ringjalljen, dhe kripën e derdhur nga Juda në një nyje ndaj tradhtisë së tij të afërt.

Dikush mund të shohë këmbët e Jezusit poshtë tryezës, një detaj i humbur nga murale origjinale kur një derë u pre nga muri pastrues, mbi të cilin u pikturua përsëri në vitin 1652, shkruan Daily Mail.

Among the works digitised in super-high-resolution by Google's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. While the mural by their master, da Vinci — which resides in the Convent of Santa Maria delle Grazie in Milan — has lost details through deterioration and damage, such remain in the copy and are now more accessible digitally. For example, one can see clearly the salt spilt by Judas in a nod to his impending betrayal, pictured


Ekspozita në internet përmban mbi 230 fotografi dhe video të kuruara, duke përfshirë 24 vepra arti që janë dixhitalizuar në përkufizim super të lartë me sistemin e ashtuquajtur “Kamera Arti” e Google që mund të zgjedhë edhe detajet më të mira.

Përmes sistemit të Street View të Google, publiku do të jetë në gjendje të vizitojë 17 lokacione të ndryshme brenda Royal Academy, përfshirë Galerinë e Koleksioneve, Bibliotekën dhe Teatrin e Leksioneve, dhe të shijojë tetë turne të ndryshme në Street View. /Lajmi.net/

Among the works digitised in super-high-resolution by Google's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. While the mural by their master, da Vinci — which resides in the Convent of Santa Maria delle Grazie in Milan — has lost details through deterioration and damage, such remain in the copy and are now more accessible digitally. For example, one can see clearly both the detail of doubting Thomas' raised finger, pictured — foreshadowing his incredulity over the Resurrection and need to test Jesus' wounds
 

Uarda

Besimi yt dhe i imi gjykohen çdo ditë.
Staff member
Moderator/e
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,930
Pëlqime
826
Pikë
113
Location
Bornholm Danimarke
Akademia me qendër në Londër është më e fundit që bashkohet me platformën Google Arts & Kulturë, ku teknologjia e imazhit me resurse të larta u lejon njerëzve të shohin vepra arti dhe artefakte nga institucionet pjesëmarrëse në të gjithë globin, transmeton lajmi.net.

Ndër veprat e digjitalizuara në rezolucion super të lartë nga ekipi i Google Camera Art është edhe kopja e naftës në kanavacë e Giampietrino dhe Giovanni Antonio Boltfraffio të ‘Darkës së Fundit’.

Among the works digitised in super-high-resolution by Google's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. One may also view the feet of Jesus beneath the table, pictured — a detail lost from the original mural when a door was cut through the refectory wall on which it was painted back in 1652's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. One may also view the feet of Jesus beneath the table, pictured — a detail lost from the original mural when a door was cut through the refectory wall on which it was painted back in 1652


Ndërsa muratura nga mjeshtri i tyre, da Vinci i cili banon në Konventën e Santa Maria delle Grazie në Milano, ka humbur detaje përmes përkeqësimit dhe dëmtimit, të tilla mbeten në kopje dhe tani janë më të arritshme dixhitale.

Për shembull, mund të shihet qartë si detaji i dyshimit të gishtit të ngritur të Thomas, duke parashikuar pabarazinë e tij mbi Ringjalljen, dhe kripën e derdhur nga Juda në një nyje ndaj tradhtisë së tij të afërt.

Dikush mund të shohë këmbët e Jezusit poshtë tryezës, një detaj i humbur nga murale origjinale kur një derë u pre nga muri pastrues, mbi të cilin u pikturua përsëri në vitin 1652, shkruan Daily Mail.

Among the works digitised in super-high-resolution by Google's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. While the mural by their master, da Vinci — which resides in the Convent of Santa Maria delle Grazie in Milan — has lost details through deterioration and damage, such remain in the copy and are now more accessible digitally. For example, one can see clearly the salt spilt by Judas in a nod to his impending betrayal, pictured's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. While the mural by their master, da Vinci — which resides in the Convent of Santa Maria delle Grazie in Milan — has lost details through deterioration and damage, such remain in the copy and are now more accessible digitally. For example, one can see clearly the salt spilt by Judas in a nod to his impending betrayal, pictured


Ekspozita në internet përmban mbi 230 fotografi dhe video të kuruara, duke përfshirë 24 vepra arti që janë dixhitalizuar në përkufizim super të lartë me sistemin e ashtuquajtur “Kamera Arti” e Google që mund të zgjedhë edhe detajet më të mira.

Përmes sistemit të Street View të Google, publiku do të jetë në gjendje të vizitojë 17 lokacione të ndryshme brenda Royal Academy, përfshirë Galerinë e Koleksioneve, Bibliotekën dhe Teatrin e Leksioneve, dhe të shijojë tetë turne të ndryshme në Street View. /Lajmi.net/

Among the works digitised in super-high-resolution by Google's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. While the mural by their master, da Vinci — which resides in the Convent of Santa Maria delle Grazie in Milan — has lost details through deterioration and damage, such remain in the copy and are now more accessible digitally. For example, one can see clearly both the detail of doubting Thomas' raised finger, pictured — foreshadowing his incredulity over the Resurrection and need to test Jesus' wounds's Art Camera team is Giampietrino and Giovanni Antonio Boltfraffio's oil-on-canvas copy of 'The Last Supper'. While the mural by their master, da Vinci — which resides in the Convent of Santa Maria delle Grazie in Milan — has lost details through deterioration and damage, such remain in the copy and are now more accessible digitally. For example, one can see clearly both the detail of doubting Thomas' raised finger, pictured — foreshadowing his incredulity over the Resurrection and need to test Jesus' wounds
Interesante
 
Top