Intervistë me psikanalistin e famshëm Didier Larus.

Uarda

Besimi yt dhe i imi gjykohen çdo ditë.
Staff member
Moderator/e
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,930
Pëlqime
826
Pikë
113
Location
Bornholm Danimarke
"Nuk ka dashuri të lumtur" - Intervistë me psikanalistin e famshëm Didier Larus.

Intervistë me Rosalina Docheva.


RD: Dashuria apo Dashurira? Një dashuri apo më shumë forma dashurie - amëtore, dashnorësh, për Atdheun?

D.L: Në të vërtetë, ekzistojnë lloje të ndryshme të dashurisë. Por Frojdi ishte nga të parët që tha se të gjitha supozimet e fjalës dashuri kthehen në një, është e njëjta lloj dashurie. Ka të bëjë me faktin se kur jemi bebe, qoftë djem apo vajza, para së gjithash duam nënën dhe më pas babin. Por gjatë gjithë jetës sonë, përfundojmë duke përsëritur ose duke mbështetur, në një mënyrë ose tjetrën, faktin që donim nënën tonë dhe se u deshëm nga nëna jonë. Ekziston një lloj mitre (kallëp) në të cilin jemi bërë përmes marrëdhënies me nënën tonë, para së gjithash atë që kujdeset, që ofron gjirin, i cili merret me ne. Kjo i jep një kallëp dhe bazuar në këtë kallëp do të duam të tjerët dhe do të duhemi nga të tjerët bazuar në këtë marrëdhënie të parë dashurie.

RD: Dimë këtë frazë të famshme të Frojdit, i cili pas tridhjetë viteve të studimit të shpirtit femëror, nuk arriti t'i përgjigjet pyetjes "çfarë dëshiron një grua". Dyshoj se është përgjigjur dikush në mënyrë të kënaqshme në pyetjen "çfarë kërkon një burrë?"

D.L: Epo, në parim, burrat dhe gratë nuk dashurojnë në të njëjtën mënyrë. Ajo që i pëlqen një gruaje është të duhet nga një burrë. Ndërsa ajo që i pëlqen një burri është të dojë një grua. Dhe disa gra histerike pothuajse sëmuren nga kjo, sepse ajo që me të vërtetë ka rëndësi për to është të joshin burrat, por përtej kësaj nuk u interesojnë aspak, nuk u intereson asgjë tjetër. Kinematografija ka kthyer prozhektorët tek ato, ka shumë, të ashtuquajtura "Indiferente e Bukura", gra që padyshim duan vetëm veten e tyre. Me të vërtetë nuk mund të duan një burrë, sepse ajo që u intereson është që burrat t'i shikojnë, t'u thonë se janë të bukura, të zgjuara dhe t'i gjejnë të admirueshme. Përbëjnë një lloj gruaje që tregon shumë atë që u pëlqen grave, të duhen.
Ndërsa një burrë, ajo që i pëlqen është të dashurojë një grua. Por ai shpesh idealizon gruan, domethënë, nuk e percepton ashtu si është, por gjithmonë e percepton si një tjetër. Dhe në këtë kuptim mashtrohet, gjendet në iluzion, por të gjithë gjenden brenda mashtrimit kur bien në dashuri. Kjo do të thotë, kur bie në dashuri me dikë, ajo që duam nuk është saktësisht tjetri, është tjetri siç do të donim të ishte. Njerëzit i atribuojnë cilësi të tilla të tjerëve, të cilat në përgjithësi korrespondojnë saktësisht me mungesën që ndiejnë të gjithë brenda nesh, e di që më mungon kjo, se më mungon tjetra, do të doja të isha si ky dhe tjetri, dhe befas kur biem në dashuri me gjininë tjetër, në atë moment i zbulojmë këto cilësi tjetrit/ës. Dhe në fakt, ai ose ajo nuk i ka, ky është problemi. Jemi në nivelin imagjinar, brenda mashtrimit dhe në fillim, është e mrekullueshme të besosh që tjetri ka diçka që ju mungon. Pastaj, në një moment, e kuptojmë se personi tjetër nuk është aspak i tillë, se ai është ai që është, dhe se nuk është ai që donim që të ishte. Prandaj dhe shuarja e magjisë, dhimbja, vështirësia për të qenë çift, vështirësia të vazhdosh të duash. Sepse është e vështirë të vazhdosh të dashurosh dikë që të ka zhgënjyer vërtet.

RD: Vështrimi juaj për dashurinë është shumë pesimist, gjithmonë do të zhgënjehemi në dashuri ...

D.L: Nuk është pesimiste, është realiste. Kjo nuk e pengon dashurinë të jetë e bukur dhe kjo është arsyeja pse të gjithë duam të njohim dashurinë, dashurinë e madhe. Kjo për shkak se na jep përshtypjen se jemi plotësisht të lumtur dhe të kënaqur, pasi personi tjetër thjesht po vjen për të mbushur boshllëqet tona në këtë moment.
Por dua të kthehem te pyetja juaj e parë - çfarë dëshiron një burrë? Eshtë pothuajse më e thjeshtë, ajo që dëshiron është, të duhet nga një grua dhe më pas, të drejtojë dëshirën e saj, domethënë, të ketë një dashuri dhe marrëdhënie seksuale me gruan që dëshiron, dëshiron të jetë me atë grua, dëshiron ta shijojë, të ndiejë kënaqësi seksuale prej saj. Ndërsa për gratë është më e ndërlikuar, më e vështirë. Sepse për të pasur kënaqësinë e saj femërore, duhet të ndiejë se është vërtet e dashur. Këtë e lexova përsëri në anatomi, një grua ka organet e saj riprodhuese më shumë brenda se jashtë (në ndryshim nga burri) dhe për shkak të kësaj ka nevojë për një klimë sigurie emocionale, për të ditur më shumë për ndienjat e burrit. Klasikisht themi gjithashtu që një burrë do të thotë që i pëlqen të ketë seksualitet dhe një grua do të ofrojë seksualitet për tu dashur, të ketë një dashuri të vogël në kthim. Pra, këto janë diku në mes, por nuk janë plotësisht simetrike, burri dhe gruaja nuk presin saktësisht të njëjtën gjë. Për shembull, një grua do ta ketë shumë të vështirë të bëjë seks me një burrë që nuk e do, ndërsa burrit e ka më të lehtë të ndajë këtë gjë, është më e lehtë për të që të presë veten në dysh, kështu që të dëshirojë të bëjë seks me një grua që nuk e do, që e dëshiron por nuk e do.

RD: A mendoni se dashuria vjen rrufeshëm? Në një poezi, Zhak Prévert thotë:
"Dashuria si unë ikën udhëtim.
Një ditë do ta takoj përsëri.
Sapo të shoh fytyrën e saj, do ta njoh menjëherë".

D.L: Para së gjithash, ekziston një gjë shumë e veçantë që është dashuria e rrufeshme. Në shumë gjuhë (anglisht, gjermanisht, spanjisht etj) themi "dashuri me shikim të parë", në frëngjisht themi "dashuri e rrufeshme". Kjo është një ngjarje shumë e veçantë që jo të gjithë njerëzit e përjetojnë. Nuk e dimë pse. Kam disa ide. Dashuria e rrufeshme është e ndërsjellë, ndodh kur dy njerëz takohen dhe shikojnë njëri-tjetrin dhe magjepsen plotësisht nga njëri-tjetri. Kam një ide për këtë: Mendoj se është një mënyrë që ata të kthehen në fëmijërinë e tyre në të njëjtën kohë. Kjo i përgjigjet plotësisht dashurisë, me mënyrën se si shikohen foshnjat dhe nënat, shikohen shumë afër, të dy bëjnë shaka, tërhiqen dhe magjepsen pasi na magjeps nga një imazh. Dhe në një dashuri të rrufeshme e gjejmë përsëri këtë joshje, por më pas magjepsemi sërish nga një imazh dhe jo nga një realitet, sepse bie në dashuri në shikim të parë pa e njohur tjetrin. Dhe është një mënyrë shumë e veçantë për t’u dashuruar. Ekziston një këngë e Frank Sinatra që të gjithë e dinë - "Strangers in the Night". Në këtë histori, dy të panjohur takohen në mes të natës dhe bien në dashuri përgjithmonë. Dhe në fund të këngës, Sinatra thotë diçka që të gjithë njerëzit e dinë në të gjitha gjuhët. Cila është: "du- bi- du- bi- du, da-da-da-da-da". Dhe pyesja veten, "çfarë është kjo? pse e përdori?” Nuk janë në anglisht, janë thjesht fjalë që nuk thonë asgjë, por kujtojnë ato që bëjnë bebet: "da-da", "ba-ba-ba", "du-du-du". Për mua, është një reflektim i asaj që po them: mbetemi të rritur nga njëra anë, nga ana tjetër, në dashuri, biem plotësisht në fëmijëri, bëhemi përsëri foshnja dhe biem në dashuri dhe magjepsemi vërtetë nga tjetri/a, nga nëna.

RD: Pra - a është pasion dashuria?

D.L: Dashuria nuk është as pasion. Rrënja etimologjike e fjalës (amour) vjen nga latinishtja dhe shoqërohet me dhimbje. Biem në dashuri shumë, shumë fuqishëm, por në të njëjtën kohë vuajmë. Duam gjithnjë e më shumë dashuri dhe nuk e marrim. Dhe, atëherë nuk jemi të lumtur, sepse nuk jemi aq të dashur sa duam. Eshtë dashuria e çmendur që është shumë e bukur dhe e fuqishme, por do të thotë të jesh në dashuri në një mënyrë të tepruar. Dhe është një ndienjë shumë e bukur, por në përgjithësi nuk zgjat shumë. Dhe pastaj ka "Jam normalisht i dashuruar" - diçka që kemi përshkruar deri më tani dhe është e këndshme. Të dish që dashuron është ekzistenca e një lidhje dashurie. Në fillim jemi shumë të dashuruar, ndonjëherë të dashuruar me pasion - jo gjithmonë - dhe pastaj, pas një kohe, disa muaj, disa viteve, qetësohet pak. Ose ndalet sepse ka mbaruar, ose kjo ndienjë shndërrohet në një ndienjë shumë më të qetë që na bën të vuajmë më pak dhe ka të bëjë me dashurinë. Thjesht dashurojmë.

RD: Në artikujt tuaj shpesh ju referoheni dashurisë fisnike.

D.L: Eshtë e mrekullueshme që një grua të dashurohet në një mënyrë fisnike. E takova këtë tek adoleshentët, por për arsyen e mëposhtme: duhet të kalojnë në etapa, të kenë kohë, para se të takohen me një grua, para se t'i afrohen asaj, ta prekin natyrshëm, ta puthin, dhe pastaj të bëjnë dashuri - u duhen faza si kjo, u duhet kohë. Pse? Sepse i frikëson. Vajzat e reja janë gjithashtu të frikësuara. Por të rinjtë me të vërtetë kanë nevojë për distancë, poezi, këngë në këtë rast. Dashuria fisnike ishte dashuria, poezia, muzika. Ishin poema të kënduara në të njëjtën kohë, kjo mund të zgjaste një kohë të gjatë dhe u kodifikua në etapa. Burrat kanë dy rryma - rryma erotike dhe rryma seksuale - por siç thashë, është shumë më urgjente që një burrë të lehtësojë tensionin e tij seksual, domethënë kur ka një dëshirë për një grua do të bëjë gjithçka që mundet për të marrë atë që dëshiron nga ajo - të ketë një marrëdhënie seksuale me të, të marrë kënaqësi prej saj. Ndërsa gratë mund të jenë të ndryshme. Burrat në Europën Perëndimore, po, mund të jenë të kujdesshëm, të ofrojnë lule, por të shkruajnë poezi ndodh rrallë. Vetëm poetë e bëjnë këtë, poetë dhe adoleshentë. Por kam parë shumë të rritur të të gjitha moshave - 40, 50 apo edhe 60 vjeç - të dashurohen përsëri me një grua dhe në atë fazë duken pak si adoleshentë, shkruajnë poezi, imagjinojnë kaq shumë gjëra për gruan që duan dhe i afrohen pak dashurisë fisnike. Por dashuria fisnike u harrua në shekujt 12 dhe 13, kryesisht në Francë dhe Spanjë. E kam diskutuar këtë çështje me kolegët arabë, të cilët pretendojnë se ka diçka të ngjashme në vendet e Afrikës së Veriut në nivelin e poezisë, pak më parë, në shekullin e 10-të.

RD: Nga aty mund të rrjedhë thënia "Gruaja dashuron me veshë, burri me sy".

D.L: Jo, sepse gratë gjithashtu u pëlqen t'i shohin. Duan të flasim me to: "Më thuaj që më do, më thuaj fjalë dashurie". Gruaja është, "Më thuaj që më do". Por gjithashtu u pëlqejnë vështrimet që u japin burrat, vëmendja me të cilën vërejnë se janë të bukura, tërheqëse, joshëse …
Por siç ju thashë, dashuria është një histori fantastike, domethënë biem në dashuri me një imazh, imazhin e tjetrit, jo atë që është tjetri, por atë që e imagjinojmë si të jetë. Kjo është drama e dashurisë. Flisni për poetë, por është Aragoni që gjithashtu tha: "Nuk ka dashuri të lumtur". Dhe në fund të fundit është e vërtetë, sepse gjithmonë mbaron keq, historitë e dashurisë nuk mbarojnë sipas mënyrës si do të donim.

RD: Po, me divorc, apo me martesë…

D.L: Po, ose me këtë ndienjë të njohur që përmenda: dashurinë. Jo pasionin, jo ndienja erotike, por dashurinë që është më e qetë, e cila mund të shijohet në të njëjtën kohë. Sipas mendimit tim, është mënyra më e mirë për t’i dhënë fund një lidhje dashurie. Të dashurohemi brenda dashurisë. Një dashuri logjike, e qetë, më pak e dhunshme, më pak e ekzagjeruar, por që lejon që dy persona të vazhdojnë të kenë intimitet, të jetojnë së bashku, mundësisht të kenë fëmijë, pse jo?

RD: "Dashuri" (l 'amour) dhe "vdekje" (la mort) - dy fjalë pothuajse të ngjashme në frëngjisht ...

D.L: Po, në frëngjisht bëhen lojë fjalësh me këto fjalë. Eshtë e vërtetë që dashuria i referohet vdekjes. Në frëngjisht ekziston një shprehje, kur kemi një marrëdhënie seksuale dhe arrijmë në orgazëm, një moment të caktuar kur humbim mes dy niveleve, jemi të lodhur, por ndihemi bukur, e quajmë këtë "vdekje të vogël". Dhe ekziston një lidhje e madhe midis dashurisë dhe vdekjes: është e mundur që dashuria të jetë gjithashtu një qasje ndaj vdekjes, në kuptimin që e kuptojmë se megjithëse kemi iluzionin e të qenit dy, jemi vendosmërisht vetëm. Dhe kjo ndodh sepse kur vdesim jemi vetëm, gjithmonë, edhe nëse jemi të rrethuar nga të tjerët në rastin më të mirë, jemi vetëm në vdekje. Kjo tregon kufijtë e ekzistencës sonë, kufijtë e asaj që mund të presim nga jeta.

RD: Dhe cila është rëndësia që i kushtoni shikimit të babait tuaj, sa që ta vendosni në titullin e librit tuaj?

D.L: Një grua nuk bëhet brenda një dite. Feminiteti transmetohet nga gruaja në radhë të parë, domethënë nga nëna, të cilës vajza dëshiron t'i ngjajë me vetëdije ose pa vetëdije, me të cilën dëshiron të identifikohet. Por për të lulëzuar, një vajzë ka nevojë për babanë e saj, që të dashurohet brenda vështrimit të babait të saj. Adoleshenca është një fazë e veçantë për vajzën e re, sepse në adoleshencë ajo që është e rëndësishme për të është që babai të jetë në gjendje të njohë që ajo është bërë grua. Dhe babai ka, afërsisht, dy ose tre qëndrime të mundshme: pavarësisht nëse e sheh apo jo, nuk e sheh që vajza e tij është bërë grua, nuk e njeh si të tillë, gjë që është dramatike për vajzën. Ose përkundrazi, e njeh, i njeh shumë gjëra, ka një vështrim pothuajse dëshirues për vajzën e tij, dhe atje me imagjinatë takojmë incestin, është e rëndësishme që vajza ta ndiejë këtë. Pavarësisht nëse ka një pozicion të ndërmjetëm që do të ishte ideal, një vështrim që thotë: "Shoh që u bëre një vajzë e re, një grua e re dhe të njoh, mund të pëlqehesh dhe do të pëlqehesh dhe një ditë do të gjesh një djalë ose një burrë që do të pëlqejë dhe do kesh një histori të bukur me të, por ai nuk do të jem unë megjithatë, do të jetë një burrë tjetër”. Babai i jep një pasaportë për pozicionin femër. Dhe kjo i jep besim të madh vajzës së re që zbulon se mund të mbështetet në këtë besim, duke pasur paqe brenda saj do të jetë në gjendje të shkojë drejt tjetrit.
Eshtë e vërtetë që, në lidhje me zgjedhjet e mëvonshme seksuale të grave, do të zgjedhin dikë në lidhje me figurën atërore, pozitive ose negative. Ose dikush që duket si ai (jo domosdoshmërisht në pamje, por dikush që ka të njëjtën shije shpirtërore, ose stilin e jetës, ose që ka një tipar të veçantë që është pjesë e personalitetit të tij, etj.). Ose përkundrazi, dikush krejtësisht të ndryshëm. Ka shumë raste kur një grua gjen një burrë nga një vend tjetër, kulturë, dhe madje me një ngjyrë të ndryshme, vetëm për t'u siguruar që të mos bjerë përsëri mbi babanë e saj. Aq larg nga babai sa kryesisht nuk i ngjan. Dhe ka gra të tjera që vazhdimisht kërkojnë të gjejnë një baba, përmes burrave babanë e tyre, diçka që veçse mund të dështojë vetëm sepse në thelb kanë mbajtur një imazh krejtësisht të idealizuar për babanë e tyre, nuk e kanë zbritur nga podiumi i fëmijërisë. Nuk munden veçse të zhgënjehen nga një burrë, pasi kurrë nuk do të jetë në gjendje të arrijë nivelin në të cilin kanë vendosur babanë e tyre.
Dhe puna mendore që çdo grua duhet të bëjë gjatë adoleshencës në veçanti, është që të kthejë prindërit në vendin e tyre, domethënë të bëhet babai një burrë si të tjerët, jo babai i tmerrshëm, i gjithëfuqishëm që di gjithçka. Kështu që në vazhdim mund t'u drejtohet burrave dhe t'i dashurojë "normalisht".
 

Nicktjeter

Per aspera ad astra.
Staff member
Super Moderator
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,061
Pëlqime
841
Pikë
113
Te me ndjeni,nuk gjeta asgje per kete Didier Larus.

Mos quhej Anzieu?
 

Nicktjeter

Per aspera ad astra.
Staff member
Super Moderator
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,061
Pëlqime
841
Pikë
113
Zakonisht nuk postoj gjera qe nuk e di cjane e cthone
Jo ekisha fjalen per gjykimin e artikullit,ose me sakte nje gjykim se cf thuhet per femren aty.

Se per pjesen tjeter as une as ti spo dime kush qenka ky psikoanalisti 😆
Keshtuqe...cfare lexove ti aty?
 

Passion

V.I.P
Staff member
Administrator/e
Regjistruar
Jun 22, 2020
Mesazhe
2,487
Pëlqime
1,818
Pikë
113
Jo ekisha fjalen per gjykimin e artikullit,ose me sakte nje gjykim se cf thuhet per femren aty.

Se per pjesen tjeter as une as ti spo dime kush qenka ky psikoanalisti 😆
Keshtuqe...cfare lexove ti aty?
Mendoj qe eshte tejmase real ne analize.
Gruan e pozicionon ne ate c'ka eshte,sikurse e burrat. :)

Ne teresi te artikullit gjen nje ikone te qarte te dhene,ku ne siperfaqe asesi se i shohim,por e dijme qe jane.
Dy gjini me filozofi te ndryshme funksionimi.

Kush s'pajtohet
S'eshte transparent :D
 

Uarda

Besimi yt dhe i imi gjykohen çdo ditë.
Staff member
Moderator/e
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,930
Pëlqime
826
Pikë
113
Location
Bornholm Danimarke
Jo ekisha fjalen per gjykimin e artikullit,ose me sakte nje gjykim se cf thuhet per femren aty.

Se per pjesen tjeter as une as ti spo dime kush qenka ky psikoanalisti 😆
Keshtuqe...cfare lexove ti aty?
EAty kishte shume gjera per te lexuar , zoteria ngre disa arsyetime
Ndersa ne gjykim nga ana ime pastaj , ka dhe disa idiotesi ( ne perceptimin tim personal ) por duke i gjykuar ne plan me gjere , mu duk me teper prekje akrobateske e rasteve .
 

Passion

V.I.P
Staff member
Administrator/e
Regjistruar
Jun 22, 2020
Mesazhe
2,487
Pëlqime
1,818
Pikë
113
EAty kishte shume gjera per te lexuar , zoteria ngre disa arsyetime
Ndersa ne gjykim nga ana ime pastaj , ka dhe disa idiotesi ( ne perceptimin tim personal ) por duke i gjykuar ne plan me gjere , mu duk me teper prekje akrobateske e rasteve .
Ma specifiko ku s'pajtohesh nqs eshte e mundur? :)
 

Uarda

Besimi yt dhe i imi gjykohen çdo ditë.
Staff member
Moderator/e
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,930
Pëlqime
826
Pikë
113
Location
Bornholm Danimarke
Adoleshenca është një fazë e veçantë për vajzën e re, sepse në adoleshencë ajo që është e rëndësishme për të është që babai të jetë në gjendje të njohë që ajo është bërë grua. Dhe babai ka, afërsisht, dy ose tre qëndrime të mundshme: pavarësisht nëse e sheh apo jo, nuk e sheh që vajza e tij është bërë grua, nuk e njeh si të tillë, gjë që është dramatike për vajzën. Ose përkundrazi, e njeh, i njeh shumë gjëra, ka një vështrim pothuajse dëshirues për vajzën e tij, dhe atje me imagjinatë takojmë incestin, është e rëndësishme që vajza ta ndiejë këtë.
Ne perceptimin tim kjo me la shije negative
Personale kjo
 

Uarda

Besimi yt dhe i imi gjykohen çdo ditë.
Staff member
Moderator/e
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,930
Pëlqime
826
Pikë
113
Location
Bornholm Danimarke
E mbase akrobateske ne perceptim e ben te qenurit ne interviste , e cila normalisht limiton pergjigjet 🤷‍♀️
 

Nicktjeter

Per aspera ad astra.
Staff member
Super Moderator
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,061
Pëlqime
841
Pikë
113
Mendoj qe eshte tejmase real ne analize.
Gruan e pozicionon ne ate c'ka eshte,sikurse e burrat. :)

Ne teresi te artikullit gjen nje ikone te qarte te dhene,ku ne siperfaqe asesi se i shohim,por e dijme qe jane.
Dy gjini me filozofi te ndryshme funksionimi.

Kush s'pajtohet
S'eshte transparent :D
Ka harruar dicka ky psikoanalisti,qe perseris emrin e tij se gjej te mundur askund,faktin e historise.
Pika nr 1 femra gjithmone eshte mesuar qe : mashkulli ben te mundur cdo gje,ai ka ne dore cdo gje,me pak fjale do sdo femra eshte gjithmone nenvleresuar sille nga te duash. Ne dac me te drejta,ne dac per pune,ne dac per rolet ne shtepi.

Pra femra ne nje shoqeri qedashje pa dashje i impunon faktin e mangesive,ajo do gjeje dicka qe te mos i kete me. Pra te doje sa me shume.

Ky eshte opinioni im,dhe jo thjeshte pse jane gjini te kunderta.

Pika nr 2 ky tipi ka folur shume shume ne menyre te pergjithshme,mbase varet vitet ku ka jetuar,por nuk e di,nuk pajtohem.
 

Passion

V.I.P
Staff member
Administrator/e
Regjistruar
Jun 22, 2020
Mesazhe
2,487
Pëlqime
1,818
Pikë
113
Pa dashur fare te di mbi autorin,por mendoj se ne thelb ai e sjell fare qarte ikonen e burrit e te gruas.

Madje godet pjesen ku nje mashkull mund te beje marredhenie seksuale me gra qe nuk i do,kurse per femren eshte shume e veshtire te ndodhe kjo gje.:)
Njekohesisht zhvesh e pjesen tjeter qe eshte shume thelbesore qe nje femer le te jete e dashuruar fort me dike,nuk pushon se kerkuari te jete paksa ne qendre te vemendjes per te terheq vemendjen e meshkujve te tjere(kete gje e pelqen,edhe shijon).

Nenvleresuar? :(

Se shoh qe te trajtohet e tille,edhe s'di pse e thua. :)
 

Nicktjeter

Per aspera ad astra.
Staff member
Super Moderator
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,061
Pëlqime
841
Pikë
113
Pa dashur fare te di mbi autorin,por mendoj se ne thelb ai e sjell fare qarte ikonen e burrit e te gruas.

Madje godet pjesen ku nje mashkull mund te beje marredhenie seksuale me gra qe nuk i do,kurse per femren eshte shume e veshtire te ndodhe kjo gje.:)
Njekohesisht zhvesh e pjesen tjeter qe eshte shume thelbesore qe nje femer le te jete e dashuruar fort me dike,nuk pushon se kerkuari te jete paksa ne qendre te vemendjes per te terheq vemendjen e meshkujve te tjere(kete gje e pelqen,edhe shijon).

Nenvleresuar? :(

Se shoh qe te trajtohet e tille,edhe s'di pse e thua. :)
Sepse femra na qenka qenia e brishte qe ka nevoje per dashuri,mashkulli ai qe ka egon,ai superiori.
Me shume se sa studiues me ngjau paragjykues.
Sikur nuk flet per natyren e njeriut sic duhet,o mbase eshte forma e intervistet e atille.

Ka rendesi se kush eshte,jo te gjithe jane te afte te flasin per natyren njerezore,as titulli sta ben dot dicka te tille te mundur
 

Passion

V.I.P
Staff member
Administrator/e
Regjistruar
Jun 22, 2020
Mesazhe
2,487
Pëlqime
1,818
Pikë
113
Sepse femra na qenka qenia e brishte qe ka nevoje per dashuri,mashkulli ai qe ka egon,ai superiori.
Me shume se sa studiues me ngjau paragjykues.
Sikur nuk flet per natyren e njeriut sic duhet,o mbase eshte forma e intervistet e atille.

Ka rendesi se kush eshte,jo te gjithe jane te afte te flasin per natyren njerezore,as titulli sta ben dot dicka te tille te mundur
Me shume se paragjykues eshte real. :)

Ndoshta ka gjera qe s'na pelqejne,por une(personalisht i shoh te qarta).

Nuk e nxjerr superior,por e nxjerr ate qe eshte nga natyra duke i hyre mjaft thelle.
Madje thote qe tek nje burre kur dashuron nje grua ,nuk dashuron ate qe eshte,por ate qe kerkon ai,edhe me kalimin e kohes nuk gjen ate qe kerkonte edhe fillon zhgenjimi. ;)

Dmth ato te perbetuarat e perjete dashuri (shemben) :D

Me pelqen fort shume pjesa e transmetimit te femnilitetit (class) nga e ema tek e bija. ;)

Mendoj se e njeh mjaft mire situaten,packa se ka kundershtime. :)
 

Uarda

Besimi yt dhe i imi gjykohen çdo ditë.
Staff member
Moderator/e
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,930
Pëlqime
826
Pikë
113
Location
Bornholm Danimarke
Me shume se paragjykues eshte real. :)

Ndoshta ka gjera qe s'na pelqejne,por une(personalisht i shoh te qarta).

Nuk e nxjerr superior,por e nxjerr ate qe eshte nga natyra duke i hyre mjaft thelle.
Madje thote qe tek nje burre kur dashuron nje grua ,nuk dashuron ate qe eshte,por ate qe kerkon ai,edhe me kalimin e kohes nuk gjen ate qe kerkonte edhe fillon zhgenjimi. ;)

Dmth ato te perbetuarat e perjete dashuri (shemben) :D

Me pelqen fort shume pjesa e transmetimit te femnilitetit (class) nga e ema tek e bija. ;)

Mendoj se e njeh mjaft mire situaten,packa se ka kundershtime. :)
Po qe i bere nje arsyetim wow 🙂
 

Nicktjeter

Per aspera ad astra.
Staff member
Super Moderator
Regjistruar
Jun 23, 2020
Mesazhe
1,061
Pëlqime
841
Pikë
113
Me shume se paragjykues eshte real. :)

Ndoshta ka gjera qe s'na pelqejne,por une(personalisht i shoh te qarta).

Nuk e nxjerr superior,por e nxjerr ate qe eshte nga natyra duke i hyre mjaft thelle.
Madje thote qe tek nje burre kur dashuron nje grua ,nuk dashuron ate qe eshte,por ate qe kerkon ai,edhe me kalimin e kohes nuk gjen ate qe kerkonte edhe fillon zhgenjimi. ;)

Dmth ato te perbetuarat e perjete dashuri (shemben) :D

Me pelqen fort shume pjesa e transmetimit te femnilitetit (class) nga e ema tek e bija. ;)

Mendoj se e njeh mjaft mire situaten,packa se ka kundershtime. :)
Kendveshtrime.
Mua me ngjau sh e pergjithshme dhe pa arsyetime te shumta se pse ndodh dicka e tille.
 
Top