Hadithe te profetit a.s.

Plutoni

VIP
Anëtar/e
Regjistruar
Jul 19, 2020
Mesazhe
64
Pëlqime
40
Pikë
18
Location
North Macedonia
Website
www.meemira.net
‘Islami ngritet mbi pesë (shtylla): Në të dëshmuarit se nuk ka zot tjetër, përveç All-llahut dhe se Muhammedi është i dërguar i Zotit, në kryerjen e namazit, në dhënien e zekatit, në agjërimin e Ramazanit dhe në të vizituarit e Ka’bes.”
 

Plutoni

VIP
Anëtar/e
Regjistruar
Jul 19, 2020
Mesazhe
64
Pëlqime
40
Pikë
18
Location
North Macedonia
Website
www.meemira.net
„Të drejtat e muslimanit ndaj muslimanit janë pesë: kthimi i selamit, vizita e të sëmurit, përcjellja e xhenazes, përgjigjja në ftesën e tij dhe dëshira për shëndet kur të teshtitet.“
 

Plutoni

VIP
Anëtar/e
Regjistruar
Jul 19, 2020
Mesazhe
64
Pëlqime
40
Pikë
18
Location
North Macedonia
Website
www.meemira.net
Katër gjëra janë të kota: ngrënia pas ngopjes, ndezja e kandilit natën me hënë, mbjellja në tokë shkëmbore dhe bërja nder të pamerituarve.″
 

Plutoni

VIP
Anëtar/e
Regjistruar
Jul 19, 2020
Mesazhe
64
Pëlqime
40
Pikë
18
Location
North Macedonia
Website
www.meemira.net
Transmetohet nga Abdullah Ibn Amër El-Asi, radiallahu anhu, se i Dërguari, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: ''Kjo botë nuk është asgjë tjetër përveç një përjetim i shkurtër, ndërsa gëzimi më i madh në të është një grua e mirë.''
(Transmeton Muslimi, 10/56)
__
Buzëqesh se e tëra u bë për njeriun, por njeriu nuk është e tëra!!
 
Top