Gruaja që ishte memece për dy muaj, zgjohet me katër thekse të ndryshme

TechGuy

Antar
Anëtar/e
Regjistruar
Jun 18, 2020
Mesazhe
824
Pëlqime
23
Pikë
16
Mjekët u hutuan pasi testet e panumërta nuk arritën të shpjegojnë pse Emily Egan, 31-vjeçare, humbi aftësinë për të folur, transmeton lajmi.net.

Dhe kur ajo më në fund filloi të flasë përsëri, zëri i Emily nuk dukej asgjë si theksi i Essex që ajo kishte më parë. Emily, nga Bournemouth, tani flet kryesisht me një theks polak, madje në anglisht të thyer por theksi i saj papritmas mund të ndryshojë në frëngjisht dhe italisht gjithashtu.

*** EMBARGO 2PM 21/06/20*** Emily Egan who went mute for two months after a mystery brain injury has finally got her voice back -- but now speaks with FOUR different accents. See SWNS copy SWTPaccent: A woman who went mute for two months after a mystery brain injury has finally got her voice back -- but now speaks with FOUR different accents. Doctors were perplexed after countless tests failed to explain why Emily Egan, 31, lost the ability to speak. And when she finally began to talk again, Emily's voice sounded nothing like the Essex accent she had before.


Nëse ajo përjeton shumë stres, theksi i saj bëhet rus, dhe kur është e lodhur, Emily mund të humbasë aftësinë për të folur krejt. Pas muajsh konfuzioni, Emily më në fund është diagnostikuar me sindromën e theksit të huaj, një çrregullim i rrallë i të folurit i shkaktuar nga dëmtimi i trurit.

Fillimisht duke vuajtur nga dhimbje koke, ajo shkoi në spital dhe mjekët fillimisht dyshuan për një goditje në tru. Përfundimisht, ajo humbi aftësinë për të folur krejt dhe mjekët u hutuan.

Ata besojnë se çrregullimi i saj në të folur u shkaktua nga dëmtimi i trurit, por ende nuk e din se çfarë ndodhi për të shkaktuar dëmin.

Selfie of Emily Egan who went mute for two months after a mystery brain injury


Që nga diagnostikimi i saj, Emily ka qenë duke bërë terapi private vokale një herë në javë në Zoom por nuk ka asnjë indikacion nëse ajo do të rifitojë akoma theksin e saj normal.

Emily tani është diagnostikuar me një çrregullim funksional neurologjik gjithashtu. Krahu dhe dora e saj e majtë tani janë paralizuar or mjekët shpresojnë që ajo të rimarrë ndjenjën dhe lëvizjen me kohën dhe terapinë fizike. /Lajmi.net/
 
Top