David Rockefeller ! Kush ishte ai ?

Passion

V.I.P
Staff member
Administrator/e
Regjistruar
Jun 22, 2020
Mesazhe
2,486
Pëlqime
1,818
Pikë
113
Kush ishte David Rockefeller, një nga njerëzit më me ndikim në botë?
David Rockefeller, bankier dhe filantrop që zotëroi një nga bankat më të rëndësishme në botë, “Chase Manhattan Bank”, duke ushtruar për më shumë se një dekadë, ndikim të jashtëzakonshme në mbarë botën, duke e përhapur kapitalizmin amerikan, vdiq të Hënën në mëngjes në shtëpinë e tij në Pokantikos Hills në New York.

Ai ka vdekur në moshën 101 vjeç. Lajmin e ka bërë publik zëdhënësi i familjes, Fraser P. Seitel, i cili konfirmoi vdekjen.
“Chase Manhattan” është prej kohësh e njohur si banka Rockefeller, edhe pse familja kurrë nuk ka patur në pronësi më shumë se 5% të aksioneve të saj.
Por Rockefeller ishte më shumë sesa një administrator. Si kryetar dhe shef ekzekutiv, gjatë viteve ’70 ai e bëri këtë bankë si “Banka e Davidit”, epitet ky që iu dha nga të tjerët ndërkohë që banka zgjeroi operacionet ndërkombëtare të saj.
Ndikimi i tij tejkalonte çdo titull të korporatës pasi ai u bë një ndër personalitetet më të fuqishme në Washington dhe kryeqytete të tjera botërore, duke shtrirë ndikimin edhe në korridoret e pushtetit në New York e deri tek muzetë e artit, universitete të mëdha dhe shkolla publike.
Kështu Rockefeller ishte shndërruar në një nga figurat më të rëndësishme në skenën botërore. Si një avokat që ka lëvizuar interesat ekonomike të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe vetë bankës së tij, ai ishte një forcë në politikat globale financiare dhe diplomatike. Ai madje kishte marrë edhe epitetin si shefi i shtetit.
David ishte nipi i fundit i John D. Rockefeller, manjati që themeloi “Oil Company Standard”në shekullin XIX duke ndërtuar një pasuri aq të madhe, sa u bë miliarderi i parë në Amerikë ndërsa familja e tij një nga më të pasurat dhe më të fuqishmet në historinë e Amerikës.
Si trashëgimtar i kësaj pasurie, Rockefeller ka jetuar gjatë gjithë jetës nën shkëlqimin dhe privilegjet e një baroni, duke mos harruar edhe skenat kur ai dhe vëllezërit e tij si fëmijë, endeshin rrugëve të Manhattan me patina por të përcjellë nga një limuzinë, në rast se ata ndiheshin të lodhur.
Edhe pse i nënvlerësuar nga elita e “East Coast” ai arriti të ndërtojë një botë të vetën në New York, duke u shndërruar dalëngadalë në një filantropist. Filantropia e tij ishte monumentale dhe po njësoj në koleksionin e tij të artit, pasi ishin mbi 15 mijë vepra arti, shumë prej tyre kryevepra artistike. Shumicën e tyre, më pas, i vendosi në muret e zyrave të tij të ngritura në 56 kate në rrugën që sot njihet si “Rockefeller Center”, të cilën e perfeksionoi në vitet ’90.
Një testament i fuqishëm i tij ishte “Rolodex”, një katalog me 15 mijë emra të cilët ai i kishte takuar si bankier shteti.
Ai ishte një nga personalitetet më të rëndësishme në sektorin privat që ndihmoi në zgjidhjen e krizës fiskale të New York-ut në mesin e viteve ’70. Si kryetar i Muzeut të Artit Modern për shumë vite, ai udhëhoqi përpjekjen për të inkurajuar korporatat që të blejnë vepra arti dhe t’i ekspozojnë ato në zyrat e tyre.
Si kryetar i “New York City Partnership”, një koalicion i drejtuesve të biznesit, ai nxiti risi në shkollat publike duke ndihmuar kështu në uljen e varfërisë në familjet e klasës së mesme në Amerikë.
David ishte i vetëdijshëm mbi të gjitha për mistikën që e rrethonte mbiemrin e familjes së tij.
“Për mua kjo mistikë kurrë nuk ka qenë një pengesë”, ka thënë njëherë ai.
“Natyrisht ka raste kur jam i vetëdijshëm që trajtohem ndryshe. Nuk ka dyshim që kjo ka ndodhur për shkak të burimeve financiare të prindërve të mi, por edhe kam mësuar që këtë pasuri ta përdor me maturi dhe kjo është një përparësi e madhe”, ka thënë Rcokefeller.
 

Passion

V.I.P
Staff member
Administrator/e
Regjistruar
Jun 22, 2020
Mesazhe
2,486
Pëlqime
1,818
Pikë
113
NE DO TI MBAJMË JETËT E TYRE TË SHKURTËRA DHE MËNDJET E TYRE TË DOBËTA DUKE U HEQUR SIKUR BËJMË NDRYSHE
‼
‼
‼

Ne do t'i mbajmë jetët e tyre të shkurtra dhe mendjet e tyre të dobëta, duke u hequr sikur bëjmë të kundërtën. Ne do të përdorim njohuritë tona të shkencës dhe teknologjisë në mënyra delikate në mënyrë që ata të mos shohin se çfarë po ndodh. Ne do të përdorim metale të butë, përshpejtues të plakjes dhe qetësues në ushqim dhe ujë, si dhe në ajër. Ata do të mbulohen me helme kudo që të jenë.
Metalet e butë do ti bëjnë ata të humbasin mendjen. Ne do të premtojmë të gjejmë një kurë nga fondet tona të shumta, megjithatë do t'u japim atyre më shumë helm. Helmet kimike do të absorbohen nga lëkura e idiotëve që besojnë se disa produkte higjienike dhe bukurie të paraqitura nga aktorë dhe muzikantë të mëdhenj do të sjellin rininë e përjetshme në fytyrat dhe trupat e tyre, dhe përmes gojëve të tyre, të etura dhe të uritura, ne do të shkatërrojmë mendjet e tyre dhe sistemet e tyre të organeve të brendshme si dhe riprodhimin. Sidoqoftë, fëmijët e tyre do të lindin me aftësi të kufizuara dhe të deformuar dhe ne do ta fshehim këtë informacion.
Helmet do të fshihen në gjithçka përreth tyre, në ato që pinë, hanë, marrin frymë dhe veshin.
Ne duhet të jemi të zgjuar në shpërndarjen e helmeve, sepse ato (helmet) mund të shohin shumë larg. Ne do ti mësojmë ata që helmet janë të mira, me imazhe qesharake dhe tone muzikore. Figurat dhe personazhet që ata i admirojnë do të na ndihmojnë. Ne do ti mobilizojmë ata për të shpërndarë helmet tona. Ata do të shohin produktet tona të përdorura në film dhe do të mësohen me to dhe kurrë nuk do ta dinë efektin e tyre të vërtetë.
Kur ata të lindin ne do të injektojmë helme në gjakun e fëmijëve të tyre dhe do t'i bindim ata se është për ndihmën e tyre. Ne do të fillojmë herët, kur mendjet e tyre të jenë të reja, ne do t'i drejtojmë fëmijët e tyre me ato që fëmijët i duan më shumë, gjërat e ëmbla. Kur dhëmbët e tyre të prishen, ne do t'i mbushim me metale që do të vrasin mendjen e tyre dhe do të vjedhin të ardhmen e tyre. Kur të ndikohet në aftësinë e tyre për të mësuar, ne do të krijojmë ilaçe që do t'i bëjnë më të sëmurë dhe do të shkaktojnë sëmundje të tjera për të cilat do të krijojmë edhe më shumë ilaçe. Ne do t'i bëjmë ata të bindur dhe të dobët para nesh me fuqinë tonë.
Ata do të bien në depresion, të ngadaltë dhe të trashë, dhe kur të vijnë tek ne për ndihmë, ne do t'u japim atyre më shumë helm. Ne do ta përqendrojmë vëmendjen e tyre tek paratë dhe pasuritë materiale.
Ne do t'i tërheqim vëmendjen e tyre me seksin, kënaqësi të jashtme dhe lojëra.
Mendjet e tyre na përkasin neve dhe ata do të bëjnë siç themi ne. Nëse ata nuk pranojnë, ne do të gjejmë mënyra për të zbatuar teknologjinë e ndryshimit të mendjes në jetën e tyre. Ne do ta përdorim frikën si një armë.
NE DO TË KRIJOJMË QEVERITË E TYRE DHE DO TË KRIJOJMË OPOZITA BRËNDA. NE DO TË KEMI TË DYJA PALËT.
Ne gjithmonë do ta fshehim qëllimin tonë, por do zbatojmë planin tonë.
Ata do të bëjnë punën për ne dhe ne do të lulëzojmë në mundin e tyre. Familjet tona nuk përzihen kurrë me ato.
Gjaku ynë duhet të jetë gjithmonë i pastër.
Ne do t'i bëjmë ata të vrasin njëri-tjetrin kur të na duhet. Ne do t'i mbajmë ata të ndarë nga barra e dogmës dhe fesë. Ne do të kontrollojmë të gjitha aspektet e jetës së tyre dhe do t'u tregojmë atyre se çfarë të mendojnë dhe si.
Ne do t'i udhëzojmë me mirësi dhe delikatesë duke i lënë të besojnë se po udhëheqin vetë. Ne do të nxisim armiqësi midis tyre përmes fraksioneve tona.
Kur një dritë të ndriçojë mes tyre, ne do ta shuajmë me tallje, ose vdekje, si të na pëlqejë më shumë. Ne do të copëtojmë zemrat e tyre dhe do të vrasim fëmijët e tyre. Ne do ta bëjmë këtë duke përdorur urrejtjen si aleatin tonë, zemërimin si mikun tonë. Urrejtja do t'i verbojë plotësisht ata dhe ata kurrë nuk do të shohin që nga konfliktet e tyre ne dalim si sunduesit e tyre. Ata do të jenë të zënë me vrasjen e njëri-tjetrit. Ata do të lahen në gjakun e tyre dhe do të vrasin fqinjët e tyre për sa kohë që ne e gjykojmë të arsyeshme.
Ne do të përfitojmë shumë, sepse ata nuk do të na shohin, sepse nuk na shohin. Ne do të vazhdojmë të përparojmë nga luftërat dhe vdekjet e tyre. Ne do ta përsërisim atë përsëri, përsëri dhe përsëri deri në arrijtjen përfundimtare të objektivit tonë.
JOHN D ROCKEFELLER
Sjelle nga Maks Abazi!
 
Top